Skip to main content
home-page
home-page

Ondersteuning bewonersgroepen

14
3

De projecten

Willekeurig
Populair
Recent
Volkskeuken van Willibrordus
Wijkcomité Willibrordus organiseert maandelijks een volkskeuken waar buurtbewoners gezellig samen eten en kennis maken met andere buurtbewoners. Een aperitief en een heerlijk driegangenmenu. Halal vlees of vegetarisch.
Johan R. van Wijkcomité Willibrordus
0 0
lees meer
Houtateliers Luchtbal
Wijkbewoners uit verschillende bewonersgroepen van Luchtbal gaan samen aan de slag in houtateliers. Hier werken ze onder professionele begeleiding samen aan houtcreaties, bestemd voor de openbare ruimte in de wijk: lokaal en zelfgemaakt!
Robbie H.
0 0
lees meer
Buurtkring Hertoghe
Buurtkring Hertoghe ijvert voor een levendige buurt waarin mensen samen leven in een hartelijke, veilige, gezonde omgeving. Alles begint met elkaar leren kennen. Buurtkring Hertoghe wil mensen via diverse activiteiten de kans geven elkaar te ontmoeten.
Kristin V.
1 0
lees meer
Oud maar niet versleten

Bewonersgroep De Glorianten plant elk seizoen een uitstap met als doel isolement en eenzaamheid van bewoners te doorbreken. De bewonersgroep helpt met het plannen en organiseren van de uitstappen, zowel wat tickets als vervoer betreft.

Victor S.
4 1
lees meer
Geef de Klappeikleppers hun eigen stekkie!

De Klappeistraat is een straat met een eigen, specifiek karakter. Dat geldt ook voor z'n bewoners. Jammer genoeg is het straatje erg smal, waardoor het niet altijd makkelijk is om samen te komen. Onze oplossing: de binnentuin van Filmhuis Klappei opknappen.

Patrick A.
0 0
lees meer
Buurtinformatiekast voor Willibrorduswijk
In de Willibrorduswijk organiseren bewonersgroepen en plaatselijke verenigingen heel wat activiteiten. Promotie gaat via flyers, email en website. Hiermee bereiken ze niet alle bewoners. Een buurtinformatiekast is een extra communicatiekanaal met groot bereik.
Johan R. van Buurtcentrum Cortina
0 0
lees meer
Uni(e)k(e) Buurt - Plat Unik

Buurthuis Unik verbindt de buurt: dit project ondersteunt straatcomités en bewonersgroepen en zorgt via een culinair straatproject (Plat Unik) én een fotoproject voor een bruisend wijkgevoel in postcode 2018. Hiervoor wordt een deeltijds medewerker (10% VTE) aangeworven.

Karen M. van Buurthuis Unik
0 0
lees meer
Luchtbal Noord Offline
Bewonersgroep Luchtbal Noord wil haar bewonersblad dat verdeeld wordt in de 1.200 brievenbussen van de wijk mooier lay-outen en drukken. Daarnaast komt er een positieve promocampagne voor de wijk met affiches en eventueel een zelfgemaakt filmpje.
Jeroen D.
0 0
lees meer
Ondersteuning voor het uitbrengen van buurt- en wijkkrantjes

Buurt- en wijkkrantjes brengen je al het nieuws over jouw buurt dat je nergens anders vindt: lokale nieuwtjes, buurtactiviteiten, straatactiviteiten, gestolen en gevonden fietsen,... Een 1/5de trajectbegeleider ondersteunt alle buurt- en bewonersgroepen die een eigen krantje willen.

Koen W.
0 0
lees meer
Mozaïektegels verbinden buren

Een mozaïekkunstenaar strijkt neer in een straat. 15 à 20 bewoners maken gepersonaliseerde stoeptegels uit kleurige scherven. Het project brengt buren bij elkaar en verfraait de straat.

Christine H.
0 0
lees meer
Vrouwen van LO

Bewonersgroep Onze Stad Ons Huis wil een groep voor vrouwen vormen die in een ontspannen en aangename sfeer willen leren naaien, breien, koken...

Mounia A.
0 0
lees meer
Gasthuis 28, een inclusief buurtsalon in het Groen Kwartier
Dit project bestaat uit het creëren van een permanent buurtsalon in de Henri La Fontainestraat 28 voor de medehuurders van vzw Heder (personen met een niet-aangeboren hersenaandoening) en voor alle buurtbewoners van het Groen Kwartier.
Luk J.
1 0
lees meer
Welkomstpakket voor nieuwkomers in je straat

Heet een nieuwe bewoner in je straat welkom. Vraag een welkomstpakket aan om je nieuwe buur warm te onthalen. Het pakket bevat informatie die een nieuwkomer helpt om zich snel thuis te voelen.

Christine H.
0 2
lees meer
Op avontuur in ’t stad!
Ouders met jonge kinderen van 0 tot 6 jaar uit het Rode Kruis Opvangcentrum Linkeroever gaan in groep op verkenning in de stad. Ze praten met elkaar, zoeken naar de leukste plekjes voor gezinnen met jonge kinderen en leren hun nieuwe buurt kennen.
Hanne C. van Vormingplus regio Antwerpen
0 0
lees meer