ondersteuning bewonersgroepen - 93.437 EUR

Op deze projecten kon niet gestemd worden. Het beschikbare budget voor dit thema is voldoende voor alle ingediende projecten. Ze worden alle veertien uitgevoerd!

Oud maar niet versleten

Korte omschrijving

Bewonersgroep De Glorianten plant elk seizoen een uitstap met als doel isolement en eenzaamheid van bewoners te doorbreken. De bewonersgroep helpt met het plannen en organiseren van de uitstappen, zowel wat tickets als vervoer betreft.

Wat is de totale kostprijs van je project?

4000

Wie voert het uit

feitelijke vereniging

Ondernemingsnummer van de vzw of bedrijf die het project uitvoert (enkel indien van toepassing)

De Glorianten fv

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2050

Wat ga je doen?

Ik woon in een sociaal woonblok. Ik merk bij mezelf en hoor van andere bewoners dat we niet meer kunnen/durven buiten komen. Onze gemiddelde leeftijd is 70+. Velen onder ons zijn slecht te been, hebben een verhoogde tegemoetkoming. Naar toneel gaan of een boottocht kunnen we niet betalen. Er is wel het vrijetijdsloket maar daar zijn de plaatsen beperkt en kunnen we niet in groep naar toneel. Vaak is het ook niet voor onze leeftijd. In groep voelen we ons toch veiliger. Ik zou dus graag hebben dat we met onze bewonersgroep De Glorianten met een 50-tal buren naar toneel kunnen gaan, een boottocht kunnen maken, naar een optreden voor onze leeftijd kunnen gaan, en nog andere leuke uitstap kunnen doen. Voor diegenen die echt niet meer met de tram meekunnen zou ik graag een taxibusje willen zodat ook deze senioren mee kunnen. Het zou ook fijn zijn om een uitstap met een bus te doen naar bvb Planckendael of zo.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Vereenzaming tegengaan bij onze vaak vergeten senioren, senioren uit hun kot krijgen :-). Sociaal contact voor senioren maakt hen gelukkiger. Een leuke uitstap, gezellige uitstap brengt ons dichter bij elkaar.

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

We plannen elk seizoen een uitstap. Bewonersgroep De Glorianten zal helpen met het plannen en organiseren van de uitstappen en tickets voor toneel en afspraken maken met de taxi maatschappij.

Begroting

Per uitstap ongeveer 1.000 euro. Tickets, vervoer en een drankje inbegrepen.