home-page
home-page

Meer sociaal contact

9
0

De projecten

Willekeurig Populair Recent

Meer sociaal contact

In-de-bloemetjes-wijk
De Kras-jongeren van ’t Kiel willen minstens 40 eenzame bewoners op een onverwachte manier letterlijk en figuurlijk in de “bloemetjes” zetten. Het doel van dit project is ontmoeting en verbinding maken tussen de Kielse jongeren en de andere bewoners in de wijk, waarmee ze tot nu toe nog geen binding hebben.
Mustapha S. van Kras
0 0
lees meer

Meer sociaal contact

Rolstoelfietsen in onze woonzorgcentra
Dit project vraagt twee rolstoelfietsen voor de woonzorgcentra van Linkeroever zodat één of twee rolstoelafhankelijke bewoners apart of samen een fietstochtje kunnen maken met hun familie, buren of vrijwilligers.
Mark B.
1 0
lees meer

Meer sociaal contact

Sociaal geïsoleerden uit hun schulp halen door samen te pottenbakken
Een zelfstandige pottenbakker en ervaren sociaal-cultureel werker geeft twee groepen van 7 personen een reeks van 12 workshops pottenbakken in zijn atelier. Aan elke reeks nemen 5 sociaal geïsoleerde personen gratis deel die hier actief voor worden uitgenodigd.
Roselyn E.
0 0
lees meer

Meer sociaal contact

Na corona komt zonneschijn
Buurthuis deBuurt, een warme ontmoetingsplek in hartje 2060, wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers. Het buurthuis wil nog meer vereenzaamde buurtbewoners uit hun sociaal isolement halen door een intensieve bekendmaking van het aanbod en door actief 'uit ons kot' te komen.
Marleen V.
0 0
lees meer

Meer sociaal contact

Wol & Koffie
Vrijwilligers komen samen handwerken om hulpmiddelen te maken voor personen met dementie. S-Plus deelt deze gratis uit aan woonzorgcentra of mantelzorgers in district Antwerpen. Voor de vrijwilligers is het een kostbaar moment met gelijkgezinden.
Anneleen H. van S-Plus vzw
0 0
lees meer

Meer sociaal contact

Betonne Jeugd start Radio Beton!
Betonne Jeugd start een buurtradio vanuit Sint-Andries. Met grote en kleine verhalen uit de wijk, interviews, diepe gesprekken met mensen uit de buurt maar ook lichte ontspanning en humor. En dat alles opgesmukt met lokaal en internationaal muzikaal talent! Hiervoor wordt een halftijdse medewerker aangeworven.
Maarten V. van Betonne Jeugd vzw
0 0
lees meer

Meer sociaal contact

Intergenerationele ontmoetingen op Linkeroever
Twee jaar geleden kreeg het jeugdhuis via de Burgerbegroting de kans om intergenerationele activiteiten te organiseren. De jongeren van Jeugdhuis 2050 en de senioren van dienstencentrum Linkeroever brachten samen enkele leuke momenten samen door. Waarom niet nog een keer?
Ruth Z. van vzw Formaat
0 0
lees meer

Meer sociaal contact

Isolement van 40 jonge nieuwkomers doorbreken
Dit project biedt via een mentor van 'DUO for a JOB vzw' intensieve begeleiding op maat aan 40 jonge nieuwkomers die werk zoeken maar (nog) niemand kennen en onvoldoende vertrouwd zijn met hoe je in Antwerpen een nieuw leven, netwerk en carrière opbouwt. Hiervoor wordt een deeltijds medewerker (1/5 VTE) aangeworven.
Carlos R. van DUO for a JOB
0 0
lees meer

Meer sociaal contact

Een praatje met de buren
Een bewoonster wil met dit project in 2021 alle bewoners van het sociaal appartementsgebouw twee keer uitnodigen voor een hapje en een klapje. Bij goed weer buiten en bij slecht weer in de inkomhal.
Christina J.
0 0
lees meer