home-page
home-page
Ontdek het thema

Meer sociaal contact

Sociaal geïsoleerden uit hun schulp halen door samen te pottenbakken

Korte omschrijving

Een zelfstandige pottenbakker en ervaren sociaal-cultureel werker geeft twee groepen van 7 personen een reeks van 12 workshops pottenbakken in zijn atelier. Aan elke reeks nemen 5 sociaal geïsoleerde personen gratis deel die hier actief voor worden uitgenodigd.

Kies eventueel een foto bij je project

Wat is de totale kostprijs van je project?

9500

Wie voert het uit

commercieel bedrijf

Ondernemingsnummer van de vzw of bedrijf die het project uitvoert (enkel indien van toepassing)

Spiro, Akivoh (0674933225)

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2018

Wat ga je doen?

Sociaal geïsoleerde en eenzame mensen worden uitgenodigd om groepen van 7 personen deel te nemen aan 12 lessen in pottenbakken. 2 reeksen van 12 workshops worden voorzien voor 2 groepen. De groepen worden samengesteld uit 5 mensen met een beperkt netwerk en 2 anderen. Deze laatste nemen tegen betaling deel aan de workshopreeks. Ik zal zelf die mensen bezoeken en uitleg geven wat ik aanbied en hen uitnodigen. Ook zal ik mijn netwerken, familieleden en kennissen van geïsoleerde mensen contacteren om mijn project voor te stellen. Startpunten zijn zeker seniorenorganisaties, woonzorgcentra en organisaties die zich vooral richten voor vereenzaamde mensen. Fase 1: Leuke pottenbakken lessen. Fase 2: Wanneer de groepsleden kennis met elkaar gemaakt hebben en een vriendschappelijke band hebben gesmeed, wordt een gezonde lunch opgenomen in het programma. Dit laat de deelnemers toe om langer in elkaars gezelschap te verkeren. De ontspannen sfeer in de studio en het samen creatief bezig zijn, verhoogt de kans op interactie. Er komen 24 workshops, gemiddeld 2 per maand.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Eenzame mensen hebben gezelschap nodig! Dit project wil sociaal geïsoleerde mensen met anderen in contact brengen en hen positieve ervaringen te laten beleven in groep door samen een traject te doorlopen waarin pottenbakken centraal staat.

Welke valkuilen zie je?

Mensen met weinig sociaal contact leggen soms moeilijk contact met anderen.

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

Mensen op de hoogte brengen en uitnodigen via bestaande kanalen (woonzorgcentra, Mobilant VZW,...). De eerste groep begint met de workshop. Alle feedback wordt na enkele sessies bekeken en er wordt gezocht naar oplossingen voor eventuele problemen. De bedoeling is om mensen die sociaal geïsoleerd zijn de kans te geven in groep dingen te creëren en samen positieve ervaringen te delen.

Begroting

6000 euro: 24 workshops aan 250 euro per workshop (all in) 3000 euro: verfraaiing studio, meubilair, veiligheid, IT,… 500: promotie en communicatie

Schatting en begroting investeringskosten

3000 euro: verfraaiing studio, meubilair, veiligheid, IT,…

Schatting en begroting werkingskosten

500: promotie en communicatie

Aparte schatting en begroting personeelskosten

6000 euro: 24 workshops aan 250 euro per workshop (all in)