meer sociaal contact - 104.469 EUR

Deze projecten worden allemaal in 2021 uitgevoerd.

Intergenerationele ontmoetingen op Linkeroever

Korte omschrijving

Twee jaar geleden kreeg het jeugdhuis via de Burgerbegroting de kans om intergenerationele activiteiten te organiseren. De jongeren van Jeugdhuis 2050 en de senioren van dienstencentrum Linkeroever brachten samen enkele leuke momenten samen door. Waarom niet nog een keer?

Wat is de totale kostprijs van je project?

5000

Wie voert het uit

vzw

Ondernemingsnummer van de vzw of bedrijf die het project uitvoert (enkel indien van toepassing)

Formaat vzw (0410.935.352)

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2050

Wat ga je doen?

Het jeugdhuis wil de buurtbewoners de kans geven om elkaar meer te ontmoeten. Wij willen twee generaties de kans geven om doorheen het jaar maandelijks activiteiten en ontmoetingsmomenten te organiseren om elkaar beter te leren kennen. Samen met dienstencentrum Linkeroever organiseerde Jeugdhuis 2050 in het verleden zo al enkele activiteiten. Op dergelijke momenten kunnen beide partijen elkaar ontmoeten en van elkaar iets leren. En dat op een leuke manier! Aan de hand van activiteiten binnen en buiten kunnen wij er samen een leuk jaar van maken. Enkele voorbeelden van activiteiten tijdens het vorige gelijkaardige project zijn een etentje met de senioren in het sociaal restaurant, volksspelen in het dienstencentrum, een moderne technologie-dag waar de senioren geholpen werden met hun smartphone, een gezamenlijke uitstap,... Tussendoor gingen de jonge deelnemers van het project ook regelmatig op bezoek bij de senioren in dienstencentrum Linkeroever. We willen de activiteiten ook op video vastleggen en de film op het einde van het jaar vertonen tijdens een feestelijk afsluitmomentje waarop alle deelnemers en geïnteresseerden uitgenodigd worden. De afterfilm wordt ook via social media verspreid om positiviteit te promoten.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

2 generaties bij elkaar brengen op een leuke manier en het uitwisselen van verhalen en kennis zorgt voor een goede sfeer in de buurt. Men voelt vaak de spanning tussen beide generaties op Europark 1. Vaak komt dit door schrik voor het onbekende. Een plaats creëren waar beide naar elkaar luisteren en elkaar op een positieve manier leren kennen kan alleen maar een positief effect hebben op de toekomst.

Welke valkuilen zie je?

De senioren staan soms niet open voor nieuwe ervaringen. Hen overtuigen wordt hier een zeer grote uitdaging.

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

1. Ideeën verzamelen bij zowel de jongeren als de senioren 2. Samen met de partners een kalender samenstellen met maandelijks een activiteit 3. Reclame maken adhv affiches, flyers en aankondigingen in het blad van dienstencentrum Linkeroever 4. inschrijvingen voor iedere activiteit communiceren 5. alle activiteiten filmen/documenteren voor een aftermovie 6. op het einde van het jaar de aftermovie tonen tijdens een slotmoment voor alle deelnemers en andere geïnteresseerden en de aftermovie posten op onze platforms om positiviteit te promoten

Begroting

activiteiten, promotie en communicatie, kleine catering

Schatting en begroting werkingskosten

5000: activiteiten, promotie en communicatie, kleine catering