Skip to main content
home-page
home-page

Aanwerving en ondersteuning vrijwilligers

9
0

De projecten

Willekeurig
Populair
Recent
Fietsmug / fietsatelier 2050 (Linkeroever)

In het fietsatelier kom, leer of laat je jouw fiets maken. Of de bakfiets komt naar jouw buurt. Het project gebruikt het herstellen van fietsen als middel om de leefwereld van de vrijwilligers te vergroten. Een halftijdse medewerker zorgt voor de begeleiding, ondersteuning en technische vorming.

Axel D. van Formaat
0 0
lees meer
Vrijwilligersbeleid voor Willibies Antwerpen
Willibies Antwerpen onderscheidt zich van de klassieke basketbalclubs door een laag lidgeld. We verwachten dat spelers en ouders zich inzetten als vrijwilliger. In de praktijk loopt dit moeilijk. Een planmatige aanpak dringt zich op. Een halftijdse vrijwilligerscoach pakt dit gedurende één jaar aan, zodat de vrijwilligerswerking nadien gegarandeerd blijft.
Johan R. van Willibies Antwerpen
0 0
lees meer
Taalsleutels voor Antwerpse vrijwilligers

Tafels van Vrede vzw geeft digitale taaltraining met praktijkopvolging over pedagogische thema’s. Het doel is om vrijwilligers die met kinderen en jongeren werken taalvaardiger en inhoudelijk sterker te maken. Hiervoor wordt een 2/5 medewerker ingeschakeld.

Omar N.
0 0
lees meer
Vrijwilligerswerking Onder Stroom
Onder Stroom is een broedplaats voor creatieve en ondernemende zielen. Vanuit een professionele werking begeleidt en ondersteunt een halftijdse vrijwilligerscoach de enthousiaste jongeren en jongvolwassenen in hun proces als deelnemer in de culturele sector.
Vincent P. van Onder Stroom vzw
0 0
lees meer
Vrijwilligers aan de top! HELO leeft zelfs in coronatijden!

HELO (feitelijke vereniging Huurders Europark LinkerOever) bestaat al 12 jaar en brengt huurders van de sociale woonblokken van Woonhaven in het Europark samen. Met dit project worden de 25 vrijwilligers met een etentje in de bloemen gezet.

Christina J.
0 0
lees meer
Floc Rescue - vrijwillige pleeggezinnen voor huisdieren

Vrijwilligers vangen voor langere periode thuis huisdieren op van kansarme mensen. Via dit project krijgen ze een uitgebreide opleiding en het nodige materiaal. Zo kunnen ze veilig en verantwoord huisdieren opvangen en eigenaars in nood ontzorgen. Een medewerker (3u/week) coördineert de werking.

Jessica P. van Monsieur Gustave vzw
0 0
lees meer
Filmhuis Klappei, een warme plek voor tal van vrijwilligers

Klappei brengt intussen al meer dan een kwarteeuw de betere film op het witte doek in een gezellige cinema in het hartje van de Seefhoek. De werking kan rekenen op een fanatieke schare vrijwilligers, die een goede begeleiding verdienen. Een halftijdse medewerker zal de vrijwilligersploeg coachen, verstevigen, uitbreiden en de werking ervan coördineren.

Patrick A. van Filmhuis Klappei
0 0
lees meer
Vrijwilligershandje
Dit project werft 6 vrijwilligers aan en leidt hen op om kinderen te helpen met trauma's rond corona. De vrijwilligers zullen gemotiveerd blijven door een hechte groep te vormen die geregeld samenkomt om moeilijkheden te bespreken en voor ondersteuning om te blijven volhouden.
Sara D.
0 0
lees meer
Aanwerving vrijwilligers studio 2050
In het cultuurlokaal van jeugdhuis 2050 is een geluidstudio ter beschikking. Door beperkte middelen kan er maar enkele keren per jaar een deftig aanbod voorzien worden. Dit project wil vrijwilligers aanwerven zodat de studio wekelijks gebruikt kan worden.
Ruth Z. van vzw Formaat
0 0
lees meer