aanwerving en ondersteuning vrijwilligers - 149.813 EUR

Deze projecten worden allemaal in 2021 uitgevoerd.

Vrijwilligers aan de top! HELO leeft zelfs in coronatijden!

Korte omschrijving

HELO (feitelijke vereniging Huurders Europark LinkerOever) bestaat al 12 jaar en brengt huurders van de sociale woonblokken van Woonhaven in het Europark samen. Met dit project worden de 25 vrijwilligers met een etentje in de bloemen gezet.

Wat is de totale kostprijs van je project?

750

Wie voert het uit

feitelijke vereniging

Ondernemingsnummer van de vzw of bedrijf die het project uitvoert (enkel indien van toepassing)

HELO fv

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2050

Wat ga je doen?

Maandelijks vergaderen de leden van HELO en kaarten ze problemen aan. HELO zoekt ook mee naar oplossingen. Een 25-tal vrijwilligers (gemiddelde leeftijd 70 jaar) zetten zich in om alles in goede banen te leiden. Zij doen dit volledig kosteloos en steken er heel veel vrije tijd in. Tijdens deze coronacrisis bewezen zij er voor alle bewoners van het Europark te zijn. Zij hielpen waar ze konden en zorgden ervoor dat niemand in de kou bleef staan. Deze vrijwilligers willen we graag ook eens een rustmoment geven en een dikke merci voor al dit werk. Daarom willen wij hen samen een etentje aanbieden zodat zij al hun verhalen aan elkaar kunnen vertellen en zich ook kunnen amuseren. En die vrijwilligers zetten zich ook buiten de coronatijden volledig in. Zonder applaus en camera's.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Gelukkige vrijwilligers in het verenigingsleven. De vrijwilligers een hart onder de riem steken. Het district laat zien dat zij ook een hart hebben voor vrijwilligers die zich kosteloos en zonder vrijwilligersvergoeding steunen.

Welke valkuilen zie je?

Geen

Schatting en begroting werkingskosten

750: etentje voor 25-tal vrijwilligers