Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Buurtconcerten en -feesten

Langste lekkere wijktafel

Korte omschrijving

Samen koken en eten verbindt mensen en culturen. Daarom wil wijkcomité Willibrordus de wijkbewoners en de lokale horeca samen laten koken. Daarna eten ze al dat lekkers samen op aan een gezellige en lange tafel in het midden van de Kerkstraat.

Wat is de totale kostprijs van je project?

4970

Wie voert het uit

vzw

Ondernemingsnummer van de vzw of bedrijf die het project uitvoert (enkel indien van toepassing)

Wijkcomité Willibrordus vzw (477777161)

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2060

Wat ga je doen?

Wijkcomité Willibrordus wil in de Kerkstraat tussen de Wetstraat en de Groenstraat een tafel van 150 meter voor 450 personen plaatsen. Buren van verschillende culturen koken in samenwerking met de lokale Horeca voor hun buren een lekkere maaltijd (soep, hoofdgerecht en dessert). Omdat de hele wereld thuis is in de Willibrorduswijk, zullen er ook maaltijden zijn van over de hele wereld. Een ander team van buurtbewoners zorgt voor een gezellige aankleding van de enorme feesttafel. Zo kan iedereen die wil bijdragen. Deelnemen is gratis.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Buurtbewoners komen samen in een ongedwongen sfeer. Ze werken samen aan een lekkere maaltijd en aan een gezellige feesttafel. Samen koken en eten is heel verbindend, over culturele grenzen heen. In het hyperdiverse Antwerpen-Noord is dergelijk evenement een uitgelezen methode om buurtbewoners elkaar te doen leren kennen. In een buurt waar mensen elkaar kennen is het aangenamer om te wonen.

Welke valkuilen zie je?

Het risico bestaat dat er meer deelnemers zullen zijn dan dat er plaatsen zijn aan de tafel. Ander probleem is dat regen een spelbreker kan zijn.

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

Maart 2021: Overleg tussen wijkcomité en lokale horeca om idee verder uit te werken April 2021: Oprichten 2 subwerkgroepjes (inkleding en eten) April 2021: Aanvraag toelating gebruik openbaar domein, aanvraag stadsmateriaal, … Augustus 2021: Start promotie en inschrijvingen September 2021: Uitvoering Oktober 2021: Evaluatie

Begroting

Foodkost: € 5,50/pp x 450 = € 2.475,00 Drank: € 2,00/pp x 450 = € 900,00 Huur borden en bestek: € 1,10/pp x 450 = € 495,00 Klein materiaal (servetten, tafelpapier, …) € 200,00 Straatmuzikanten: € 900,00

Schatting en begroting werkingskosten

4970