Ontdek het thema

Zilveren linten

Schaaktafel : ontmoetings- en denkplek op de Dageraadplaats

Korte omschrijving

Een buurtbewoner op pensioen houdt van schaken én van de wijk. Vrijwillig geeft hij schaakles aan lagere schoolkinderen in een buurtschool. Zijn grote droom is een schaaktafel op het plein om te schaken met jong en oud, bewoners en voorbijgangers.

Kies eventueel een foto bij je project

Wat is de totale kostprijs van je project?

2500 €

Wie voert het uit

district Antwerpen

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2018

Wat ga je doen?

Met dit project willen we een vaste schaaktafel plaatsen op de Dageraadplaats. Een duurzame en robuuste schaaktafel uit beton of natuursteen, bestand tegen weer en wind. Een rustpunt om elkaar te ontmoeten en te schaken, een plek voor jong en oud om samen te spelen. We voorzien enkele sets schaakstukken verdeeld over de cafés op het plein.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Rustpunt en ontmoetingsplek. Activiteit voor jong en oud. Laagdrempelig.

Welke valkuilen zie je?

Risico dat de schaakstukken verloren gaan, maar het staat iedereen vrij zijn eigen schaakstukken mee te brengen. De robuustheid van de tafel kan tegen weer en wind, alsook spelende kinderen op het plein. Indien de tafel niet veel gebruikt zou worden kan het zijn dat deze net zoals de andere zitbanken op het plein wordt gebruikt als publiek meubilair. Maar dan doet ze nog steeds dienst als rust- en ontmoetingsplek voor jong en oud.

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

In overleg met het district de beste positie op het plein bepalen - schaaktafel en -stukken bestellen - cafés contacteren om schaakstukken te verdelen - installatie – inhuldiging

Begroting

Betonnen schaaktafel met 4 stoelen op een zool : 2.400euro Schaakstukken/-pionnen (meerdere sets) : 100 euro

Schatting en begroting investeringskosten

2400

Schatting en begroting werkingskosten

100