Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Zet je buurt in beweging

Sporten binnen en buiten

Korte omschrijving

Een breder aanbod van sport creëren voor de jongeren en vrouwen van Linkeroever die door kansarmoede en/of andere onderliggende redenen niet de kans krijgen om dagelijks of wekelijks te bewegen.

Wat is de totale kostprijs van je project?

5000

Wie voert het uit

vzw

Ondernemingsnummer van de vzw of bedrijf die het project uitvoert (enkel indien van toepassing)

Formaat vzw (0410.935.352)

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2050

Wat ga je doen?

Een aanbod creëren om onze jongeren van Linkeroever en vrouwen aan het bewegen zetten. We merken dat behalve ons wekelijkse voetbal aanbod voor de jongens de jongeren niet veel bewegen binnen jeugdhuis 2050. Daarnaast is er vraag van de vrijwilligsters van het jeugdhuis om een aanbod te organiseren voor vrouwen. We willen voor beide partijen een aanbod creëren om hen wat meer aan het bewegen te zetten. Er is al een buitenfitness naast het jeugdhuis dat we willen uitbreiden voor de jongeren om samen meer te kunnen sporten. Voor de vrouwelijke vrijwilligers willen we een sportwerking waarbij iedere week onder elkaar een sport wordt beoefend.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Sporten is super gezond maar niet iedereen doet dit automatisch. Door een laagdrempelig aanbod te creëren kan dit veel mensen aansporen tot beweging!

Welke valkuilen zie je?

Motivatie kan met de tijd minderen! Aan ons om een origineel aanbod te creëren zodat iedereen even gemotiveerd blijft zowel in het begin als op het eind van het jaar.

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

1. Een brainstorm moment organiseren met onze doelgroepen- 2. de nodige firma's contacteren om het sporterrein uit te breiden (offertes aanvragen) - 3. Met de gekoze firmas aan de slag gaan 4. Een trekker binnen jeugdhuis 2050 vinden om de dames sport werking te trekken 5. BEWEGEN

Schatting en begroting investeringskosten

5000