Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Zet je buurt in beweging

Avondwandelingen - Antwerp by night

Korte omschrijving

Dit project promoot avondwandelingen als gezond en gezellig alternatief voor schermtijd. Er worden aantrekkelijke wandelroutes in de verschillende wijken uitgewerkt en een sociaal mediaplatform wordt gebouwd om ontmoeting tussen avondwandelaars te stimuleren.

Wat is de totale kostprijs van je project?

7300

Wie voert het uit

vzw

Ondernemingsnummer van de vzw of bedrijf die het project uitvoert (enkel indien van toepassing)

Groot Licht vzw (0711698502)

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060

Wat ga je doen?

We zetten mooie, rustige wandelroutes in verschillende wijken van district Antwerpen op de kaart. De wandelkaart wordt online gezet en zal ook in gedrukte versie te vinden zijn in bibliotheken, cultuur- en ontmoetingscentra, districtshuizen.. We moedigen bewoners aan om alleen of in gezelschap te wandelen in het avondlicht. Via een sociaal media-platform kunnen wandelaars met elkaar in contact komen, foto's van hun wandelingen delen en kunnen er avondwandelactiviteiten bekend gemaakt worden. Elke van de 5 à 6 wandelroutes wordt als initiatie ook één keer echt georganiseerd met begeleiding.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Er zijn verschillende gezondheidsvoordelen aan avondwandelen. Na een avondwandeling kom je ontspannen thuis en heb je doorgaans een betere nachtrust. Ook is het na een stressvolle dag fijn om 's avonds nog even je gedachten te ordenen en te onthaasten. We willen met de zorgvuldig samengestelde routes ook de stad van haar beste kant belichten en verwondering creëren. Tenslotte is samen wandelen een laagdrempelige activiteit die voor alle leeftijdsgroepen geschikt is en sociaal contact bevordert.

Welke valkuilen zie je?

Geen

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

wandelroutes bepalen; vormgeving wandelkaart; website bouwen; kaart in druk+verspreiden; sociaal mediaplatform bouwen en beheren

Schatting en begroting werkingskosten

7300