Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Groen in straten en op pleinen

Een groen Klapdorp tegen wildparkeren

Korte omschrijving

Stukken vrijgekomen voetpad worden ingepalmd door wildparkeerders. Dit project wil de buurt opfleuren door het plaatsen van twee plantenbakken en de mogelijkheid bieden om fietsen veilig vast te maken. De plantenbakken worden onderhouden door de buren.

Wat is de totale kostprijs van je project?

5000

Wie voert het uit

district Antwerpen

In welke postcodes gaat het project door? (meerdere keuzes mogelijk)

2000

Wat ga je doen?

Door het weghalen van de verouderde paaltjes met uitleg over het parkeren en parkeermeters zijn er in de straat twee uitspringende stukken voetpad die er nu ongebruikt bij liggen (ter hoogte van nummer 25 en 47). Helaas trekt deze situatie veel foutparkeerders aan. Door de aard van de overtreding mogen parkeerwachters hier niet tegen optreden en doet de politie het zelden tot nooit. Wij zouden graag deze twee extra stukjes voetpad willen gebruiken om Klapdorp groener te maken met grote bloembakken. 1 ter hoogte van nr. 25 en 1 ter hoogte van nr. 47. Op deze manier kan er verder gewerkt worden aan een groene strook die aan de Paardenmarkt begint. Door het hoge aantal fietsdiefstallen in de buurt kunnen de bloembakken worden uitgerust met een systeem om fietsen veilig aan vast te maken.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Stukjes natuur in een stad zo altijd waardevol. Een groene buurt is beter voor bezoeker en bewoner van het district Antwerpen. Het is beter en gezonder leven tussen de natuur en het maakt de straat mooier en gezelliger. Een verzorgde omgeving wordt beter gerespecteerd en gaat zo vandalisme tegen. Bovendien helpen deze groene elementen tegen het asociale wildparkeren. Voor inwoners is het een meerwaarde als ze met een gerust hart hun fiets op een veilige manier kunnen achterlaten in de eigen straat.

Welke valkuilen zie je?

Er bestaat een risico van vandalisme ten opzichte van de plantenbakken. Al bewijst het project in Houten Brug dat publiek groen ook in deze buurt een kans verdient.

Wat is het stappenplan dat je wil volgen om je idee uit te voeren?

plaatsbezoek-uitwerking-plaatsing

Schatting en begroting investeringskosten

5000: 2 grote plantenbakken, beplanting, ev. ring voor fietsen.